GreenOil – Standard®

Bedrijfsprofiel GreenOil Standard®

GreenOil is een jong en innovatief bedrijf dat een serie off-line filters ontwerpt, produceert en in de markt zet. Het bedrijf breekt met de traditie van het traditionele filteren van olie, zoals dit al voor vele 10-tallen jaren gedaan wordt.

Sinds 2008 zijn er al duizenden van deze filtersystemen aan boord van allerlei soorten schepen en in de industrie geplaatst. Ook in de windmolen industrie wordt er veel gebruik gemaakt van de GreenOil filterunits. Toonaangevende scheepseigenaren en industriële fabrikanten hebben geïnvesteerd in de GreenOil producten om hun operationele stabiliteit te verbeteren. Met deze producten wordt er een flinke besparing gerealiseerd op de kosten van onderhoud. GreenOil heeft een unieke gepatenteerde waterafscheider waarmee GreenOil de enige fabrikant ter wereld is die alle vormen van water uit de olie kan verwijderen. Dit betreft zowel vrij- als gebonden- en geëmulgeerd water zonder de olie te beschadigen. Met GreenOil oliefiltratie is er een reductie van stilstand en reparaties van 5-10 keer op hydraulische systemen, 4-8 keer op smeerolie systemen. De toegenomen kwaliteit van filtratie zorgt dus voor een reductie in kosten, reparatie en stilstand. GreenOil de nieuwe Top Klasse Standaard in olie filtratie.

RMN is de officiële GreenOil Standard® distributeur

GreenOil producten zijn rechtstreeks leverbaar via RMN of via onze speciale dealers die de systemen voor u kunnen installeren. In 2016 is RMN namelijk gestart met de eerste speciale GreenOil dealers. Deze bedrijven kunnen de complete installatie van de GreenOil Units uitvoeren evenals diversen andere reparatie klussen aan boord van schepen.

De dealers zijn zeer goed opgeleid en hebben een jarenlange ervaring in de scheepvaart.

Mogelijkheden

GreenOil Standard biedt een complete lijn met offline filters aan zoals:

Filter units voor Hydraulische olie

Filter units voor Motorolie

Filter units voor Stern tube, Azimuth en Boegschroeven – EAL olie, transmissie en hydraulisch olie

Filter units voor ATEX omgevingen

Filter units voor Marine Diesel en Gasolie 

Filter units voor mobiel gebruik Mobiele units en Coalescer

Verwarmingsunits voor optimale flow bij lage temperatuur Voorverwarmers

Filterunits voor Wind turbines

Filter elementen voor de GreenOil units

Korte terugverdientijd

De uitgebreide productlijn verzekert een oplossing voor iedere toepassing waar gebruik gemaakt wordt van hydraulische-, transmissie-, wind turbine-  of motorolie evenals Marine Diesel en Gasolie.

Uw investering is beschermt door de korte terugverdientijd van 12 maanden (voor de meeste toepassingen). Operationele koste zijn extreem laag en bovenal is uw machinepark beschermd tegen stilstand doordat U schone- en droge olie (geen water particles) heeft, wat een operationele stabiliteit geeft.

Het kosten effectieve ontwerp van het product is niet alleen een reductie op de investering, maar ook de onderhoudskosten van het filter zelf zijn tot een minimum gereduceerd door zijn unieke gepatenteerde water separator en het roestvast stalen ontwerp.

Er zijn geen verbruiksmaterialen benodigd om water uit de verontreinigde olie te verwijderen. Vaste vervuilingdeeltjes in de olie worden in een speciale oliefilter uit de olie gefilterd. Het unieke deeltjesfilter kan in 30 seconden worden gewisseld.

Reduceren CO2 emmisie = Beter Groen Profiel

Het gebruik van off-line filters verlengt enorm de levensduur van iedere olie. Iedere liter olie die kan worden hergebruikt beschermt het milieu voor onnodige CO2 uitstoot.

GreenOil technology draagt bij aan uw groene profiel.

GreenOil unit voor boegschroefsystemen

Greenoil – RMN – Holland Propeller Services RMN heeft een Greenoil Olie Filtratie Unit geleverd aan Holland Proppeler Services voor gebruik op … Lees verder

Greenoil Standard voor hydraulische kranen

RMN levering van Greenoil Standard voor hydrauliek Opnieuw heeft een rederij gekozen voor Greenoil Standard Olie filtratie systemen. RMN heeft … Lees verder

GreenOil order voor smeerolie filter MAK

RMN levering van GreenOil Standard Olie Filtratie Units voor hoofdmotoren Onze Service Partner Marine Maintenance Service heeft 3 GreenOil Standard … Lees verder

GreenOil voor MAK hoofdmotoren

RMN levering van 3 GreenOil units voor MAK hoofdmotoren Na een jaar Smeerolie filtratie testen met een GreenOil Olie Filtratie … Lees verder

GreenOil Standard en Moller Maersk

GreenOil Standard and A.P. Moller Maersk In aansluiting op het uitgebreide aantal GreenOil units aan boord van de AP Moller-Maersk … Lees verder