GreenOil® Thrusters & Stern Tubes

GreenOil Standard® offline oil filter units voor Stern Tube, Azimuth en boegschroeven – EAL Bio, transmissie en hydraulische olie

Voor het verwijderen van deeltjes en water uit de olie. De GreenOil WP1 en WP2 unit loopt 24 uur, 365 dagen per jaar als een onderhoudsunit. De unit verwijdert vervuilende deeltjes en water uit de olie en houdt de olie in goede conditie. GreenOil units zijn bruikbaar voor installaties tot 3000 liter olie. Het verwijdert water condensatie en bij kleine lekkages < 0.25 l/dag en verwijdert deeltes tot 5µ en water tot 30 ppm. Voor olie viscositeiten tot 460 cSt.

GreenOil WP1 voor drukloze systemen

GreenOil WP1 serie wordt gebruikt voor het reinigen van EAL bio-, smeer- en tandwielkast olie. Het systeem verwijdert roet, deeltjes, vernis en andere ongewenste deeltjes in de olie. Het systeem bestaat uit een pomp en motor unit met een GreenOil filter met ingebouwde waterafscheider. De waterafscheider verwijdert vrij-, gebonden- en geëmulgeerd water tot 30 ppm.

De range WP1 heeft een filter capaciteit (l/uur) van 30 tot 480.

 pdf laat het aanbod zien

WP1-B1-30 Gefilterde Oliestroom (l/uur) 30-50

WP1-B1-100 Gefilterde Oliestroom (l/uur) 100-120

WP1-B2-200 Gefilterde oliestroom (l/uur) 200-240

WP1-B2-400 Gefilterde oliestroom (l/uur) 400-480

 GreenOil WP2 voor druksystemen

Het ideale systeem voor boegschroeven, azimuts, schroefassystemen inclusief EAL Bio Oliën. Het is een druksysteem bestaande uit twee pompen en motorunits met een GreenOil filter voorzien van een ingebouwde waterafscheider en een integrale retour tank. De waterafscheider verwijdert vrij-, gebonden- en geëmulgeerd water tot 30 ppm. De H3 units zijn als extra uitgevoerd met een GreenOil olie voorverwarmer.

 pdf laat het aanbod zien

Druksysteem WP2-A3-40 Gefilterde Oliestroom (l/uur) 30-50

Druksysteem WP2-A3-100 Gefilterde Oliestroom (l/uur) 100-120

Druksysteem met olie voorverwarmer WP2-H3-40 Gefilterde Oliestroom (l/uur) 30-50

Druksysteem met olie voorverwarmer WP2-H3-100 Gefilterde Oliestroom (l/uur) 100-120

GreenOil Standard® gedurende lekkages

De GreenOil units voor thrusters en stern tubes zijn zeer flexibele systemen, betekent dat gedurende lekkage een GreenOil Mobile Coalescer eenvoudig aangekoppeld kan worden aan het bestaande systeem gebruik makende van flexibele slangen en snelkoppelingen.

De GreenOil Mobile Coalescer WS-C-H-M (noodunit) bestaat uit een coalescer gecombineerd met een voorverwarmer. Doordat deze unit alleen gebruik wordt tijdens lekkages bespaart dit energie. De unit kan gebruikt worden voor diversen installaties aan boord. Het verwijdert zowel geëmulgeerd als vrij water uit de olie. Typische water capaciteit is 3-6 l/dag (zie de data sheet). Gedurende het gebruik de WP2 verwijdert de deeltjes (zelfs zoutkristallen) en de WS unit verwijdert het water uit de olie. De unit heeft het vermogen om ≤ 10 liter water per dag uit de olie te verwijderen.

GreenOil Mobile Coalescer 

GreenOil Standard® mobile unit 

Een andere mogelijkheid is een GreenOil mobiele unit WP1-CH1-100 Mobile. Deze noodunit kan ingezet worden op verschillende installaties aan boord. De unit bevat een voorfilter unit, een voorverwarmer en en waterafscheider en is gemonteerd op een steekwagen.