Repair Management levert Miko Marine voor Blusboot Zuid Holland

Magnetische pleisters voor de blusboot Zuid-Holland van de brandweer veiligheidsregio  Zuid-Holland, geleverd door Repair Management Nederland als Benelux  Distributeur voor Miko Marine AS. 

 

Regelmatig worden we in het nieuws geconfronteerd met aanvaringen op de druk bevaren Nederlandse waterwegen. Vaak komt het voor dat er een lek ontstaat in de scheepshuid      en een schip water maakt, dreigt te zinken of vervuiling in het oppervlaktewater terecht komt.

Het Noorse Miko Marine AS heeft speciaal voor dit soort calamiteiten de Miko Magnetic Plasters ontwikkeld. Dit zijn hoogwaardige magnetische kunststof pleisters die over het lek worden aangebracht en eventueel nog extra op zijn plaats gehouden kunnen worden door middel van de door Miko Marine AS voor dit doel ontwikkelde krachtige magneten. De pleisters kunnen met behulp van meegeleverde touwen die aan de speciale kunststof ogen van de pleisters bevestigd worden op zijn plaats worden gebracht of bij de grotere pleisters door middel van een speciaal boei-element.

Om een goede afdichting te verkrijgen dient de pleister ongeveer 3 keer zo groot te zijn als het ontstane gat in de romp van het schip of een tank.

De pleisters kunnen zowel boven de waterlijn als onder de waterlijn worden toegepast al dan niet met behulp van een duiker.

De Brandweer Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid in Dordrecht heeft inmiddels voor de Blusboot Zuid-Holland een Miko Marine calamiteiten uitrusting aangeschaft, welke is geleverd door Repair Management Nederland dé Benelux distributeur voor Miko Marine AS. Met deze speciale uitrusting aan boord van dit schip is de brandweer toegespitst op dit soort calamiteiten met schepen binnen het operationele gebied wat zich uitstrekt tot een deel van de Merwede, de Noord en de Oude Maas.

Men kan met de uitrusting die men nu heeft aangeschaft een scheur of gat in de romp van een schip met een grootte van ca. 1000 x 750 mm afdichten en zo een uitstekende eerste hulp verlenen, voorkomen dat een schip zinkt en een grote vervuiling van het oppervlaktewater voorkomen.

Een groot voordeel van deze Magnetische Pleisters is dat ze na gebruik weer op het boei-element kunnen worden opgerold en dus meerdere malen gebruikt kunnen worden.

Miko Marine AS magnetische pleisters en worden wereldwijd aangeschaft door vooral tankvaartrederijen, de marine van verschillende landen en bergingsbedrijven. Ook vinden de First Respons Bags hun weg naar de petrochemische industrie om een lek in een tank te kunnen dichten. Tevens worden de grootste Miko Marine pakketten gebruikt bij lekkages van Offshore installaties. Deze speciale pleisters zijn gecertificeerd door DNV en Germanisch Lloyd. Voor bergingsoperaties worden de producten in speciale verpakkingen geleverd, zodat het magnetische veld de instrumentarium aan boord van helikopters of vliegtuigen kan verstoren. De magneten worden om deze redenen ook in speciale verpakkingen geleverd.

De grotere bergingsbedrijven werken ook met de speciale Salvage Plasters die door duikers worden aangebracht.

In 2010 is er zo  in een Noors fjord na een aanvaring het gedeeltelijk gezonken visserijschip de Fyra geborgen. Met deze actie is er voorkomen dat het schip volledig is gezonken en de vaarroute verder heeft geblokkeerd. Ook werd voorkomen  het schip total-loss werd verklaard en dat het fjord werd vervuild met olie.  Zie het volgende nieuwsbericht.

 

 

 

 

 

Miko Marine AS is continu bezig om nieuwe producten te ontwikkelen op het gebied van het voorkomen en bestrijden van scheepsrampen. De nieuwste ontwikkeling is een speciale Ship-Arrestor in combinatie met een            Sea-Anchor.   Het Sea-Anchor zorgt ervoor dat een op drift geraakt schip tegen de wind in draait en het rollen wordt opgeheven. Tevens wordt de snelheid met wel 60% gereduceerd. Dit bij elkaar maakt de kans op een succesvolle berging veel groter en kan voorkomen worden dat een schip vergaat.

Beelden van de testen van de Ship-Arrestor zijn te zien onder de volgende link: http://www.shiparrestor.com/