RMN Nieuwsbrief Voorjaar 2023

RMN Technisch Nieuws Voorjaar 2023

Wencon voorbeelden van epoxy reparatie methoden

In deze nieuwsbrief laten we mogelijkheden zien van Wencon Reparatie Methoden die zeer regelmatig voorkomen op zeegaande schepen. Al de Wencon Producten hebben een Classificatie Goedkeur  en zijn gecertificeerd door de 4 belangrijkste Classificatie Bureaus (certificaten zijn beschikbaar). Zowel reparatie als dagelijks onderhoud aan boord kan door de bemanning woren uitgevoerd, gebruik makende van de Wencon Repair Kits of kunnen worden uitgevoerd door RMN Service Partners. Veel van de dure belangrijke onderdelen aan boord kunnen worden bij beschadiging worden hersteld gebruik makende van de Wencon Producten in plaats van direct een nieuw onderdeel te bestellen. Het bespaart tijd en geld en reduceert ook nog eens uw CO² voetafdruk significant.

Succesverhalen van LED verlichtingsprojecten

Een ander item in deze nieuwsbrief zijn succesverhalen van onze verlichtingsafdeling. Samenwerkende met 6 belangrijke RMN partnerfabrikanten uit Europa kunnen we ieder verlichtingsproject aanbieden, zowel offshore als aan land. We beschrijven hier 4 totaal verschillende verlichtingsprojecten waar conventionele verlichting wordt vervangen door hoogwaardige energiebesparende LED verlichtingsarmaturen. Veel van deze LED armaturen zijn ontwikkeld om de meest veeleisende omgevingen te kunnen weerstaan zonder dat de levensduur wordt verkort.

De nieuwe RoHS richtlijnen verbieden de productie van bepaalde TL lampen dit jaar

Zoals we reeds in de RMN Nieuwsbrief van November 2022 hebben beschreven wordt de productie van steeds meer conventionele lichtbronnen verboden door de nieuwe richtlijnen van de EU, RoHS en Reach. Dit bevat ook de veelgebruikte T8 & T5 TL buizen waarvan de productie vanaf 25 Augustus 2023 verboden wordt. Vanaf dat moment zal het steeds lastiger worden om deze lichtbronnen aan te schaffen, niet alleen omdat voorraden snel op zullen raken, maar ook omdat fabrikanten buiten Europa hun productie zullen afschalen of stoppen doordat de vraag enorm af zal nemen. Wees dus hierop voorbereid.

Elektrische auto’s opladen met het unieke ondervloer systeem van StreetPlug

Sinds er steeds meer elektrische auto’s op de weg verschijnen neemt ook de vraag naar oplaadmogelijkheden flink toe. Lang niet iedereen is gecharmeerd van de laadpalen in het straatbeeld. Doordat RMN al veel met haar klanten werkt in verlichting en het overschakelen naar een duurzame toekomst bieden we nu ook een uniek laadsysteem aan voor elektrische auto’s. De StreetPlug is een flexibele laadoplossing toepasbaar op elke locatie met het oog op het behouden van het oorspronkelijke straatbeeld. Een slimme technologie in een strak design. Wilt u meer weten over deze laadoplossing neem dan contact op met onze Infra product specialist Andy Marti.

Downloads