Technor MAG energiebesparingsproject

Repair Management Nederland, RMN is een project gestart met de unieke Techned 80.000 uur onderhoudsvrije straatlicht armaturen type MAG. Doel voor deze industriële klant is het besparen op zowel de onderhoudskosten als energiekosten.  De test wordt uitgevoerd met beide typen MAG armaturen, de MAG 165W en de MAG 85W. De lichtbron is een IQL lamp. Vanwege het unieke ontwerp van dit armatuur is het 80.000 uur volledig onderhoudsvrij. De MAG armaturen zijn verkrijgbaar in een Industriële uitvoering en in een Ex Zone 2 uitvoering voor potentieel explosieve omgevingen.

De MAG 165W is geplaatst op een hoogte van 18 meter en vervangt hier een standaard 400 Watt Flood light. Het eerste resultaat is dat de MAG een hogere lichtopbrengst heeft en tevens een veel betere lichtkleur heeft  (Ra 85) in vergelijking met de bestaande lampen (Ra 25).

De MAG 85W is geplaatst op een hoogte van 8 meter en vervangt hier een standaard 250 Watt Flood light. Het eerste resultaat is dat de MAG een hogere lichtopbrengst heeft en tevens een veel betere lichtkleur heeft (Ra 85) in vergelijking met de bestaande lampen (Ra 25)

De maintenance manager van de klant is zeer onder de indruk van de hoeveelheid licht en de kwaliteit van het armatuur.  Een ander voordeel voor de klant is dat het monteren en aansluiten van het armatuur in een veel kortere tijd uitgevoerd kan worden dan men gewend is met standaard flood lights. MAG armaturen worden geleverd met een aangemonteerde  12 meter  lange QWPK 3×2.5mm² kabel wat het mogelijk maakt om  het armatuur direct op een lantaarnpaal te plaatsen en in de aansluitbox aan te sluiten. De installatietijd wordt hierdoor aanzienlijk verkort.

Door het speciale ontwerp van het armatuur is er ook geen probleem meer met vocht, stof of kleine insecten in het armatuur. De speciale lens is eenvoudig te reinigen en heeft geen last van veroudering. Door dit speciale ontwerp van de lens is de lichtopbrengst van de lamp geoptimaliseerd.

Repair Management Nederland & Techned kunnen U als klant adviseren hoe zowel op energie- als op onderhoudskosten te besparen.

Voor meer informatie zie in de product pagina Techned MAG

RMN Technor MAG 165W IQL Street Light projectRMN Technor MAG 85W IQL Street Light project