RMN heeft een Droogdok Wencon opdracht ontvangen

RMN heeft een Wencon opdracht mogen ontvangen voor de Droogdok van een schip

De opdracht bevat de levering van twee nieuwe Zeewaterfilters in DN400 en één in DN300. De nieuwe filterhuizen krijgen een volledige Wencon Beschermende 2-laags Coating Systeem, welke wordt uitgevoerd door de Nederlandse RMN – Wencon Service Partner Minderhoud Techniek Vlissingen.

Tevens heeft Minderhoud Techniek voor deze opdracht ook 3 nieuwe spacers met dezelfde lengte als de huidige aan boord zijnde spacers geproduceerd. De flensvlakken van de spacers worden eveneens voorien van een 2-laags Wencon Coating Systeem. Door de spacers al hier te produceren is het in droogdok eenvoudig om de huidige filters en spacers uit te wisselen wat een enorme tijdwinst op levert.

De Coating toepassing wordt uitgevoerd volgens de Wencon Applicatie Richtlijnen en voorziet zo de filters van een goede bescherming tegen galvanische corrosie. Doordat alle Wencon Producten volledig metaalvrij zijn ontstaat er een barrière tussen de twee verschillende metalen van de behuizing en de filterkorf. Dit is het beste wapen tegen galvanische corrosie wat veel in zeewater condities voorkomt. Dit gebruikte Wencon Systeem heeft zich inmiddels al meer dan 35 jaar bewezen in duurzaamheid.

Het Wencon Coating Systeem bestaat uit 2 x 300 micron van de hoogwaardige Wencon Coating White (1020) en Coating Blue (1030).

De bewerkte en beschermde zeewaterfilters worden door RMN compleet geleverd met pakkingen en bevestigingsmaterialen. Zo ontzorgen we de klant.

We bedanken onze trouwe Wencon klant voor deze opdracht en wensen een soepele en snelle droogdok periode voor het schip.

Dit is een goed voorbeeld van een permanente oplossing met Wencon Producten, Wencon Producten hebben certificaat van de volgende klasse bureaus LR, ABS, DNV-GL & Rina.

Wilt u meer weten over de Wencon Beschermende Systemen neem dan contact op met onze Wencon adviseurs.

De nieuw geproduceerde spacers, aan gebracht op de flensvlakken is hier de eerste laag Wencon Coating (Wencon Coating White 1020). Wanner dit nog kleverig is wordt de tweede laag Wencon Coating (Blue 1030) aangebracht. Door gebruik te maken van het 2-kleuren systeem is het visueel altijd zichtbaar dat een volgende laag de vorige overal afdekt.