Wencon Scrubber Waswater Bescherming

WENCON SCRUBBER WASWATER BESCHERMING EN REPARATIE OPLOSSINGEN

In navolging op de IMO 2020 Global Sulphur cap-voorschriften zijn scheepseigenaren over de hele wereld bezig geweest met het conformeren en voorbereiden van hun schepen.

Scrubbers vormen een nieuwe uitdaging voor de reders die nu een systeem met zeer corrosief waswater van het scrubber wasproces van hun schip moeten behandelen.

Als zodanig is de scrubber installatie vaak gemaakt van hoogwaardig roestvrij Duplex staal, en het leidingwerk is gemaakt van GRP/GRE-buizen die een hogere weerstand bieden tegen het waswater. Toch zijn er nog een paar plaatsen waar metaal in contact komt met het waswater. De Scrubber overboord uitlaat welke van koolstofstaal is en de scheepsromp rond de uitlaat.

De zeer lage PH-waarde  van het waswater en het zwavelzuurgehalte zorgt voor flinke schade aan stalen leiding die als rompdoorvoer dient en de romp aan de waterzijde. Daar beide onder de waterlijn liggen is reparatie kostbaar, omdat het schip dan droog moet. Het is dus van belang dat deze delen voor lange tijd beschermt worden. Wencon heeft inmiddels jaren ervaring met deze zogenaamde Open Loop systemen. De Wencon Hi-Temp Coating is een oplosmiddelvrije epoxycoating die bescherming biedt tegen het zwavelzuurgehalte en lage PH-waarden in het waswater.

Speciaal voor de GRE / GRP leidingen in het Scrubber Systeem heeft Wencon een reparatie methode ontwikkeld met Wencon UW Producten en Wencon Reinforcement Tape.

Wencon biedt voor de GRE / GRP leiding systemen 3 type Wencon Repair Kits aan.

Wencon GRE / GRP / Scrubber Pipe Repair Kits

∅250 mm artikel 108820

∅500 mm artikel 108821

∅1000 mm artikel 108823

Downloads