Emco Controls

Repair Management Nederland BV is de officiële distributeur voor EMCO CONTROLS A/S float level switches.

EMCO Controls is een Deense instrumenten fabrikant uit Hillerød vlakbij Kopenhagen. Vanuit deze locatie vindt de productie en verkoop plaats. Emco Controls heeft een team van zeer deskundige medewerkers met vele jaren ervaring in het ontwikkelen en produceren van mechanische instrumenten. De historie van Emco Controls gaat terug tot 1966 waarbij toen direct de nadruk werd gelegd op het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige procescontrole apparatuur en primaire elementen voor vloeistofstroom metingen.

 

 

Ontwikkeling

Design en ontwikkeling zijn gebaseerd op het herkennen van de internationale standaards inclusief EN, ISO, DIN en ASME. De ontwikkeling en productie wordt ondersteund door de nieuwste versie van Autodesk Invertor met 3D modellen en computer programmatuur ontwikkeld door de eigen Emco engineers. De Emco instrumenten worden geproduceerd volgens de EU Pressure Equipment Directive (PED) 97/23 EC en CE gemarkeerd wanneer vereist in de proces condities. Emco’s doel is het continue verbeteren van de producten, zodat de klant er zeker van kan zijn dat er hoge kwaliteit sensors met een innovatief design geleverd worden die aan de eisen van de klant voldoen.

Productie

Emco houd het basis materiaal ruim op voorraad met traceerbare materiaal certificaten volgens EN 10204 – 3.1. De CNC machines voor draaien en frezen zijn voorzien van CAM. Lassen is gebaseerd op gecertificeerd  WPAR (Welding Procedure Approval Record) volgens EN 288 of ASME IX. De lassers bij Emco zijn gecertificeerd volgens EN 287 en ASME IX standaards. Post Weld Heat Treatment (PWHT) wordt uitgevoerd wanneer de materiaal kwaliteit of materiaal diktes dit vereisen. Alle instrumenten kunnen niet destructief worden onderzocht (NDE) volgens EN of ASME standaards. Warmte behandeling van het instrument is verkrijgbaar om aan NACE MR-01-75 te voldoen.

Kwaliteitsbewaking

Een kwaliteitssysteem volgens ISO 9001-2000 is ingevoerd in het productieproces om aan de internationale standaards te voldoen van de klanten en van Emco zelf.

Klanten Segment

  • Energiecentrales, conventioneel, nucleair, kracht centrales, verbranding units.
  • Offshore.
  • Raffinaderijen.
  • Farmaceutische industrie.
  • Chemische industrie.
  • Scheepsbouw.
  • Levensmiddelen industrie.

Emco Controls Niveauschakelaars

Repair Management Nederland RMN is voorraadhouder van vele soorten EMCO CONTROLS Niveauschakelaars ofwel level switches. Sinds 2009 zijn we de distributeur voor deze … Lees verder