Miko Marine AS

In 2009 is Repair Management Nederland BV de officiële Distributeur voor Miko Marine A/S geworden. 

Miko Marine Magnetic Plasters zijn verkrijgbaar in vele afmetingen.

Werkzaam in de internationale maritieme industrie Miko’s filosofie het ontwikkelen van oplossingen voor het beschermen van eigendommen en milieu. Sinds het ontstaan in de vroege jaren 70 heeft Miko vele innovatieve producten ontwikkeld en op de markt gebracht. Miko Marine AS heeft sinds die tijd al vele nieuwe gereedschappen en aansluitende services ontwikkeld voor de “wereldwijde” marine industrie voor de volgende toepassingen.

  1. In- en onderwater reparaties een en ander als alternatief op een droogdok.
  2. Marine Berging en Scheepswrak opruiming operaties.
  3. Olie vervuiling Preventie – Marine onderhoudsgereedschappen.
  4. Gereedschappen voor duiken en Onderwater operaties.

Het bedrijf is ontstaan door de uitvinding van de Miko Plaster® – een heavy duty magnetische pleister -gebruikt als lekkage stop om het voorkomen dat een schip zal zinken, doordat zeewater binnen kan dringen in een drijvend schip, of voor het stoppen van een olielek waarbij olie vanuit het schip in de zee kan stromen.  Miko heeft de Miko Plaster® ontwikkeld, gepatenteerd en geleverd aan inmiddels honderden klanten over de gehele wereld. De productlijn is inmiddels steeds uitgebreider geworden en het klantenbestand bestaat uit commerciële rederijen, oliemaatschappijen, marine (krijgsmacht), duikbedrijven, onderwater aannemers, en sleep- en bergingsbedrijven uit vele landen. Tevens worden de producten afgenomen door verzekeringsmaatschappijen, havenautoriteiten, oliebestrijdingsbedrijven en vele andere. De Miko productontwikkelaars en operationele dienst zijn zeer toegewijd om U als klant te assisteren in het vinden van de juiste oplossing voor uw specifieke probleem. Wij reageren zeer snel en kunnen U een zeer kosten effectieve, veilige en vaak innovatieve oplossing aanbieden. De Marine Architecten van Miko Marine staan dan ook klaar om voor iedere klant met een specifieke oplossing te komen.

De Miko Marine Plasters® worden veelal in een combinatie geleverd als Tankerkit, een Emergency Respons Bag (ERB) of een Tank Afdichtingkit. Alle benodigde extra materialen zijn dan meegeleverd in het pakket.

Miko HD200 Speciaal gereedschap voor onderwater operaties

 

De HD 200 als onderdeel van de bergingskit.

Heden ten dagen wordt het steeds moeilijker om de HD200 en de daarbij behorende patronen te vervoeren. Dit alles omdat het onder deze producten on explosieven vallen. Dit heeft geresulteerd in het ontwikkelen van een nieuw systeem voor onderwater montage van de Flexishape voor bergingsoperaties. Het is een bestaande accuboorschroefmachine die op een onderwaterstatief met onderwater magneet tegen de romp wordt geplaatst waardoor het eenvoudig is om de speciale ankerbouten in het staal te bevestigen tot een staaldikte van 22mm.

De Miko Fix® wordt compleet geleverd in een handige transportkoffer.

Miko WRV-8000 Leidingpluggen

Voor het eenvoudig waterdicht afdichten van ronde openingen onder water heeft Miko Marine een aanbod in speciale Leidingpluggen. Deze pluggen bieden een snelle, goede en veilige oplossing voor duikers om een ingang onder de waterlijn van een schip af te dichten, waarna de leiding droog gemaakt kan worden en onderhoud aangevangen kan worden.

 

Miko Marine magneten voor onderwater gebruik

Een compleet aanbod van permanent magneten met een hechtkracht van 60 tot 80 kilo en ankermagneten met een hechtkracht van 90 tot 2.000 kilo. Allen geschikt voor gebruik in zeewater omstandigheden. Speciaal voor gebruik in combinatie met een ROV heeft Miko Marine de ROV Magneet ontwikkeld. Deze kan voorzien worden van handige extra’s zoals een lamp of een camera.

Zeekasten afsluiten

Voor het afsluiten van zeekasten heeft Miko Marine diversen mogelijkheden. De bekende Miko Plaster® is één van de mogelijkheden. Daarbij is er de zeekast afsluitbox  (sea chest cofferdam) ontwikkeld en de zeekast afdichting (sea chest cover). Met deze verschillende mogelijkheden kan Miko afsluitingen maken op iedere diepte. De speciale boxen kunnen aangepast worden om ze door een ROV te laten plaatsen.

Stoppen van een Driftende Tankers met de Miko Ship Arrestor 

Wat kun je doen met een driftende/rollende tanker?
1: Vertraag het schip
2: Draai de boeg tegen de wind
3: Verzorg een sleeppunt
4: Doe dit vooral snel – vanuit een helikopter

…i.e. arrest it!

Een verlaten schip is één van de vele uitdagingen van bergers. In veel gevallen is een nood verbinding met een sleeptros naar een sleepboot de enige mogelijkheid om een total loss van schip en lading evenals het voorkomen en het voorkomen van milieu vervuiling. Voor eeuwen moesten bergers eerst aan boord van een verlaten schip zien te komen om de verbinding tot stand te brengen tussen het schip en de sleepboot. Dit is een uiterst gevaarlijke klus met een groot risico voor het leven van de bergers. Een groot aantal schepen is in al die tijd vergaan nadat ze verlaten waren. De daar uit voortvloeiende kosten voor de scheepvaart industrie en verzekeraars zijn substantieel . Gelukkig heeft tot op heden nog geen schip wat op drift is geraakt en verlaten is een offshore olie- of gasinstallatie geraakt. De gevolgen zouden enorm zijn. Een uitdaging voor de bergingsindustrie is het aanbrengen van een sleeptros tussen schip en sleepboot. Voor bergers aan boord van een niet meer werkend schip, is het plotseling zinken een op de loer liggende nachtmerrie.

Miko Sea-Anchor 

Een schip op drift vertegenwoordigt een serieuze dreiging voor leven en milieu. Een verlaten schip zal normaal gezien dwars op de golven driften en gaan rollen, wat het zeer moeilijk maakt om aan boord van het schip te komen en een effectieve mogelijke reparatie te kunnen doen.

Miko’s Sea-Anchor zal de boeg van het schip laten roteren tegen de wind in, zelfs bij grote vrachtschepen en zo de drift laten reduceren waarbij de kans op een succesvolle berging enorm toeneemt. De combinatie van het sea-anchor (met diameters tot wel 40 meter), een synthetische fiber sleeptros en een pick-up boei oplossing geeft de berger meer tijd, en wanneer op de plaats aangekomen een snelle en veilige manier om de sleeptros aan de sleepboot te koppelen en de sleep te starten.

Het Sea-Anchor mag gebruikt worden als een “stand alone” product, in combinatie met Emergency Towing Systems voor tankers, of als een onderdeel van het ShipArrestor systeem als hiervoor beschreven.

Het Sea anchor is zelf activerend wanneer het anchor door het water sleept. Het anchor ontvouwt zichzelf.

De gegevens van het Zeeanker:

 

 

  1. Het toenemen van de sleepkracht om de driftsnelheid te reduceren to wel 60 %.
  2. De boeg van het schip zal zijn weg geleiden naar de kracht van de wind en golven om zo minder blootgesteld te worden aan de krachten van de natuur, daarom zullen de golven minder invloed op het schip hebben waarmee het rollen tegengegaan wordt..
  3.  De sleeptros – sea-anchor combinatie bevestigd aan een pick-up boei staat de berger to om – efficiënt en veilig een pick up te maken van de sleeptros, het slepen te starten en het schip naar een veilige haven te brengen.

Miko Marine MAM-003S

NEW van Miko Marine de MAM-003S MAM-003S heeft een hechtkracht van 500 kg* en kan gebruikt worden om gereedschappen of … Read more

The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup en RMN Repair Management Nederland is er trots op om van  The Ocean Cleanup  de opdracht te hebben … Read more

Miko Marine Lekkage Schade Controle

Het incident met de zeegaande tanker Bow Jubail in Rotterdam heeft aangetoond dat hoe veilig we met zijn allen werken ongevallen kunnen … Read more

Miko Marine en Exmar Offshore

Exmar Offshore Services bespaart tijd en geld met het gebruik van de speciale Miko Marine Tanker Kit. Deze Miko Marine Tanker … Read more

Miko Marine en Damen Shipyards ITS 2012

Repair Management Nederland BV heeft Damen Shipyards een Miko Marine Tanker Kit geleverd voor de nieuwe serie ASD 3212. Met deze … Read more

Miko Marine MAM-LIGHT Anchor Magnet

NIEUW!! Miko MAM-LIGHT super compacte onderwater ankermagneet. Zie Schuttevaer NIEUWS Miko Marine heeft een nieuwe onderwater magneet ontwikkeld en geproduceerd. Bijna zo … Read more