Miko Marine FlexiShape

FlexiShape Miko Plaster®

Miko Marine FlexiShape-Miko-Plaster

De FlexiShape Miko Plaster® is bedoeld als tijdelijke en snelle reparatie van beschadigingen aan de romp van het schip veroorzaakt door een aanvaring of het aan de grond lopen. Het wordt met behulp van onderwater bevestigingen aan de romp vastgemaakt.

De buitenlaag is van polyester versterkt PVC mat. Deze mat heeft een dusdanige sterkte dat het, het gewicht van een gemiddelde auto over een 50mm brede strip zou kunnen dragen. De binnenlaag is van Kevlar weefsel welke gelijkwaardig is aan kogelwerende vesten. Dit weefsel beschermt de patch tegen scherpe randen en hoeken van de beschadigde romp. Het materiaal is flexibel en volgt zo de rondingen van de romp.  De rubber strips rondom de hoeken helpen de afdichting te verhogen wanneer de patch tegen de romp wordt bevestigd met de bevestigingsmaterialen.

De patches worden gefabriceerd in Noorwegen en standaard afmetingen kunnen zeer snel geleverd worden wanneer urgente situaties zich voordoen. Standaard afmetingen zijn verkrijgbaar in de Salvage Kit tezamen met de aanvullende gereedschappen voor installatie. Op maat gemaakte patches kunnen worden gefabriceerd in iedere afmeting en vorm.

Gewicht boven water
3,0 kg / m2

Gewicht in het water
Ongeveer neutraal

Max. temperatuur
120 °C

Sterkte van de lassen
1 500 N (DIN 53363)

Treksterkte
8 500 N / 5 cm

Afschuifsterkte
1 500 N (DIN 53356)
Miko Salvage Plaster Kevlar Reinforced 02