Wencon®

Wencon Producten

Voor reparatie en onderhoud van gecorrodeerde onderdelen. Repair Management Nederland is de officiële Wencon Distributeur voor Nederland, België, Luxemburg en de Nederlandse Antillen.

Wencon is gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van epoxy producten die gebruikt worden voor het herstellen van en beschermen van metalen welke zijn blootgesteld aan corrosie, galvanische corrosie, cavitatie, slijtage en breuk. De Wencon producten en reparatie systemen bezitten certificaten van de belangrijkste Classificatie Bureaus, zoals Lloyd’s, ABS, GL, Bureau Veritas etc.  Wencon is ontstaan in 1984 en heeft dus inmiddels meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van reparaties met epoxy producten.

We zijn er trots op vele van de wereldwijde toonaangevende scheepvaartmaatschappijen als klant te mogen hebben.

Ons doel is zeer vooruitstrevend: we willen de preferred supplier van epoxy-gebaseerde reparatie systemen en producten voor de scheepvaart, offshore en de productie industrie zijn. Dit gebaseerd op het beste, meest servicegevende concept op de markt.

Wencon biedt een complete lijn van hoge kwaliteit epoxy gebaseerde reparatie pasta’s en coatings evenals speciale reparatie tapes voor leidingen en uitlaad systeem reparatie producten. Al deze producten kunnen worden ingezet in een groot toepassingsgebied. Om het verbruik van de producten tot een minimum te reduceren en waarde voor uw geld te verzekeren heeft Wencon een zeer kleine productlijn ontwikkeld die een groot toepassingsgebied in reparatie en onderhoud kunnen beslaan.

Al onze producten zijn van de hoogste kwaliteit en hebben een hoog specifiek volume per kilo. Tevens hebben onze producten een eenvoudige mengverhouding  (1:1 and 1:2) waardoor verspilling tot een minimum wordt gereduceerd.

Alle Wencon standaard producten hebben een excellente hechting op alle materialen uitgezonderd zachte flexibele plastics.

Wencon Repair Kits

Een Wencon Repair Kit aan boord van uw schip is niet alleen een zogenaamde EHBO kit voor de noodzakelijke noodreparaties, maar dient tevens als een zeer goed stuk gereedschap voor dagelijks onderhoud aan boord.

Alles is direct aanwezig in de kit zodat de reparatie direct kan worden aangevangen. Iedere Wencon Repair Kit bezit een aantal Wencon epoxy-gebaseerde  producten en een volledig Reparatie Handboek.

Dit reparatie handboek ook wel de Repair Manual genoemd beschrijft vele van de meest frequent voorkomende reparaties en onderhoudswerkzaamheden tot in het detail. De Technisch Inspecteur aan land zal ook worden voorzien van een Wencon Reparatie Handboek, zodat hij eventueel kan overleggen met de persoon aan boord die de reparatie uit moet voeren.

De standaard Wencon Repair Kits stellen de noodzaak aan producten samen die op de meeste schepen en offshore platformen nodig zijn. De inhoud van een Wencon Repair Kit kan ook speciaal op uw eigen verzoek worden samengesteld. Op deze manier kan er precies aan de wensen en eisen van de klant worden voldaan.
Voor kleine sleepboten en zeegaande vissersschepen is er de Wencon Mini Repair Kit. Een fantastisch stuk gereedschap, speciaal samengesteld voor kleine reparaties en het dichten van lekke leidingen. Deze kit bevat een gelimiteerd aantal Wencon Producten en een volledige Wencon Manual.

 

Wencon Epoxy

  • GEEN OPLOSMIDDELEN
  • KUNNEN NIET CORRODEREN

 

Wencon Product Verpakking

De juiste mix van materialen en gebruikers instructies worden in iedere standaard verpakking meegeleverd. De verpakkingen zijn geschikt voor transport en hoeven niet te worden aangemerkt als gevarengoed (geldt voor de meeste Wencon producten). Dit alles bespaart U tijd en verhoogt de veiligheid. Neem contact met ons op voor meer info over de transportmogelijkheden van de Wencon producten.

 Wereldwijde eigen logistiek

Snel levering zonder aarzelen vanuit het dichts bijzijnde Wencon Stock Point.
Het maakt het eenvoudig om Wencon producten aan boord te krijgen.  Dit kan plaatsvinden bijna overal ter wereld.  Onze Stock Points zijn gesitueerd op sleutelposities van de belangrijke scheepvaart routes.
Wencon heeft Stock Points in New Orleans (USA), Panama, Singapore,  Algeciras (Spanje), Bogense (Denmark) en Rotterdam (Netherlands). In toevoeging hierop hebben de distributeurs ook een eigen Stock Point waarmee het aantal landen waar de producten aan boord genomen kunnen worden zeer groot is.
Om het voor U als klant makkelijk te maken lopen de leveringen vanaf de Wencon Stock Points via uw gebruikelijke distributeur. U kunt gewoon de order plaatsen bij uw Wencon Distributeur aangevende waar dit geleverd moet worden. U ontvangt dan ook gewoon de factuur van uw gebruikelijke Wencon leverancier in de gebruikelijk valuta en voor de overeengekomen product prijzen. Dus geen verborgen extra’s. Doordat Wencon een zeer hoge omloopsnelheid van de producten uit zijn Stock Points heeft bent U er altijd zeker van dat U verse producten geleverd krijgt.

Wencon en IMPA

Wencon producten zijn opgenomen in de IMPA catalogus. De volgende producten staan in het IMPA handboek:

IMPA 81 23 47  Wencon Rapid 1 kilo

IMPA 81 23 43  Wencon Rapid (8×125 gram)

IMPA 81 23 35  Wencon Cream 1 kilo

IMPA 81 23 34  Wencon UW Cream

IMPA 81 23 37 Wencon Coating White

IMPA 81 23 38  Wencon Coating Blue

IMPA 81 23 36  Wencon UW Coating Orange (ook leverbaar in bruin)

IMPA 81 23 42  Wencon Putty (8×125 gram)

IMPA 81 23 44  Wencon Pipe Tape 5 unit pack

IMPA 81 23 48 Wencon Pipe Tape 4 unit pack

IMPA 81 23 45  Wencon Hi-Temp Yellow

IMPA 81 23 46  Wencon Hi-Temp Green

IMPA 81 23 40  Wencon Exhaust Repair Kit

IMPA 81 23 49  Wencon Cleaner

IMPA 81 23 50  Wencon Release Agent

IMPA 8123 39  Wencon Reinforcement Tape 10 meter

IMPA 81 23 41 Wencon Repair Kit 1 complete 8700

IMPA 81 23 31  Wencon Repair Kit 2 complete 8704

IMPA 81 23 32  Wencon Repair Kit 3 complete 8708

IMPA 81 23 33  Wencon Repair Kit 4 complete 8712

IMPA 81 25 92  Wencon Ceramic Cream 1014

IMPA 81 25 93  Wencon Ceramic Coating Light Grey 1017

IMPA 81 25 94  Wencon Ceramic Coating Light Green 1018

 

NIEUW Wencon Mini Repair Kit

NEW WENCON MINI REPAIR KIT Aan boord van kleine sleepboten en zeegaande visserijschepen wordt de bemanning vaak geconfronteerd met dezelfde problemen als … Lees verder

NIEUWE Verbeterde Wencon UW Putty

Nieuw Wencon UW-Putty 1012 Direct uit voorraad leverbaar Wencon introduceert de Nieuwe verbeterde Wencon UW-Putty. Deze NIEUWE Onder Water Putty hecht … Lees verder

Wencon Pneumatic Mixing Gun

Wencon Pneumatic Mixing Gun Speciaal voor grotere toepassingen waar veel product benodigd is biedt Wencon de mogelijkheid tot het werken … Lees verder

Wencon Zeeinlaatkast reparatie SCH81 Carolien

Onze Wencon Service Partner Venus & de Waard heeft aan boord van de hek trawler SCH81 “Carolien” de grote zeewater … Lees verder

Wencon Reparatie Meerwegkranenblok

Wencon Reparatie van een Meerwegkranenblok Meerwegkranenblokken ofwel zuigverdeelkasten zijn veel op visserijschepen in gebruik. De behuizing is gemaakt uit gietijzer … Lees verder

Nieuwe Wencon Service Partner

Venus & de Waard IJmuiden Wencon Service Partner Scheepsreparatie en industrie onderhoudsbedrijf  Venus & de Waard maakt nu ook deel uit … Lees verder