Mascoat

Mascoat heeft een revolutie teweeg gebracht in markt van isolatie en oppervlaktebescherming. De reden dat Mascoat bekend staat als de wereld marktleider in isolerende coatings is dat Mascoat is zowel de ontwikkelaar als producent is van een complete lijn eigen isolerende coatings. De focus van Mascoat ligt op innovatie in Thermisch isolerende en Geluiddempende Coatings. Mascoat is op de markt sinds 1995. Mascoat producten zijn watergedragen en worden airless verspoten. Mascoat is dus zeer milieu vriendelijk een zogenaamd “Groen” product en bevat geen oplosmiddelen.

Mascoat Industrial DTI

De Mascoat Industrial coating is een veelzijdig product en ideaal voor een brede toepassing aan industriële  applicaties. Deze coatings zijn speciaal ontwikkeld om thermisch te isoleren, het voorkomen van corrosie onder isolatie (CUI), bereiken van energiebesparing en het beschermen van personeel tegen hitte gerelateerde verwondingen. De Mascoat Industrial DTI is speciaal ontwikkeld voor zowel binnen- als buitengebruik in industriële toepassingen. Voorbeelden van toepassingen zijn: Opslagtanks, tankdaken, suikerfabrieken, boilers, stoomleidingen, thermische olieleidingen, zware stookolie tanks, warmtewisselaars etc.

Mascoat Industrial AC

Mascoat Industrial-AC is een speciaal geformuleerde versie van de Mascoat’s succesvolle en veel gebruikte Mascoat Industrial-DTI thermisch isolerende coating. Door de jaren heen heeft Mascoat’s eigen research laboratorium speciale materialen ontwikkeld om een aparte coating te produceren die specifiek het condensatieprobleem in industriële omgeving te lijf gaat en voorkomt.

Mascoat Industrial-AC is een samengestelde keramische isolatie coating die condensvorming reduceert of compleet elimineert. Het product maakt een isolerende barrière, beschermt personeel en uitrusting en blokkeert corrosie als een -alles in één eenvoudig – aan – te brengen product.

Mascoat Industrial-AC wordt airless verspoten, reduceert zo installatiekosten en tijd. Ook, omdat het direct op de ondergrond wordt aangebracht blijft het oppervlak ten allen tijden te inspecteren. Hierdoor is het mogelijk om onderhoud en inspectie uit te voeren zonder een complete stilstand van het systeem. Op deze manier worden enorme kostenbesparingen bereikt.

Mascoat Industrial-AC (Anti-Condensation) Overzicht:

  • Superieure bescherming tegen condensatie
  • Voorkomt de mogelijkheid van Corrosie Onder Isolatie
  • Staat inspectie van het oppervlak toe zonder verwijdering van de isolatie
  • Snelle droogtijden en uitharding
  • Zonder oplosmiddelen, water gedragen
  • Eenvoudig aan te brengen op onregelmatige oppervlakken

Condensatie

Condensatie wordt veroorzaakt door een verschil in temperatuur tussen twee kanten van het oppervlak, resulteert dat één zijde lager komt dan het dauwpunt. Wanneer de temperatuur onder het dauwpunt komt waterdamp komt los van het oppervlak, resulterend in condensatie. In sommige industriële toepassing is dit moeilijk te voorkomen.

Wanneer condensatie optreed ontstaan er vaak risico’s op ongelukken op de werkvloer, materiaal wordt onderworpen aan corrosie en biologische organismen kunnen ontstaan (zoals schimmels) wat een gezondheidsprobleem kan opleveren.  Om de kans op het ontstaan van condensatie te reduceren is er een thermische barrière nodig om een buffer in de temperatuur te creëren van minimal 4.0° C  boven het dauwpunt. Deze barrière is de Mascoat Industrial-Anti-Condensation coating.

Mascoat Marine DTM

Het bieden van een superieure bescherming in de harde marine omgeving, de Mascoat productlijn bezit een samengestelde keramische coating ontwikkeld voor thermische isolatie, condensatie bescherming en verbetert de levensduur van het schip. Mascoat Marine DTM coating voldoet aan de IMO/SOLAS richtlijnen en heeft alle belangrijke Scheepvaart Goedkeuringen zoals DNV, ABS, Lloyd’s etc. Mascoat Marine DTM is eveneens goedgekeurd door de US-Navy en de US Coat Guard en is NAVSEA goedgekeurd als anti-condenscoating. Mascoat Marine DTM wordt wereldwijd gebruik in de Super-Jachtbouw, commerciële schepen, supplyboats, sleepboten, werkboten, fast crew tenders en offshore platforms.

Mascoat Sound Control DB

Ontworpen om personeel te beschermen tegen geluid wat ontstaat door trillingen substraat gedragen geluid, Mascoat’s Sound Control productlijn is één van de lichtste  en snelst aan te brengen geluiddempende coatings op de markt. Deze coatings hebben zich bewezen in het dempen van geluid en het reduceren van het mechanische geluidseffect. Mascoat Sound Control DB is licht van gewicht in vergelijking met geluiddempende tegels. Goedgekeurd door alle belangrijke Scheepvaart Instanties zoals DNV, ABS, Lloyd’s etc.. Mascoat Sound Control DB Coating voldoet aan de IMO/SOLAS richtlijnen. Het product is een uitstekende damp barrière en is wanneer nodig eenvoudig te repareren. Mascoat’s Sound Control DB wordt wereldwijd gebruikt in de Super-Jachtbouw, sleepboten, supplyboats, werkboten, commerciële schepen, offshore platforms en industriële toepassingen.

Mascoat WeatherBloc IC

Mascoat WeatherBloc producten zijn keramische coatings speciaal ontwikkelt voor gebouwen en interieurs. Het aanbrengen van Mascoat’s weerbestendige  coatings zijn een betaalbare manier van energiebesparing, het verbeteren van het binnenklimaat en het verhogen van comfort in het gebouw. Aangebracht op gebouwen en op werk-containers zorgt het voor een betere binnentemperatuur en beschermt tegen condensatie.

Mascoat Transportation

De Mascoat Transportation productlijn is ontwikkelt om een lagere temperatuur- en geluidsoverdracht in grote OEM voertuigen te bewerkstelligen. De transportation producten reduceren zowel zonne-/motor warmte, dempen vervelende trillingen en stabiliseren cabine en laadruimte temperaturen. Dit is op dit moment het nieuwste Mascoat product en helaas nog alleen verkrijgbaar in de VS.

Mascoat voor de nieuwe snelle loodsboten van het loodswezen

Barkmeijer Shipyards heeft van het Nederlandse Loodswezen de opdracht ontvangen voor de nieuwbouw van  5 snelle loodsboten. 3 van deze … Read more

RMN Mascoat Nieuws in de Schuttevaer

Op 11 juli 2012 heeft weekblad de Schuttevaer uitgebreid aandacht besteed aan de Mascoat geluiddempende coating Sound Control dB en … Read more