Swiss Kunststof Roosters

Swiss Solutions® KUNSTSTOF ROOSTERS voor een veiligere omgeving

Swiss Solutions Kunststof Roosters met een ingebedde grit toplaag. Geproduceerd uit chemicaliën bestendig Isophtalic Polyester Resin.Ontworpen om te voldoen aan de eisen van een betrouwbare werking zelfs in de meest veeleisende condities.

We bieden 3 types Kunststof Roosters aan (ingebedde grit top, grit top, concave top) om zo aan de eisen van de klant te kunnen voldoen en hebben zo het rooster voor zowel de meest veeleisende industriële omgevingen als de minder veeleisende omgevingen. De ontworpen levensduur is afhankelijk van het roostertype tussen de 10 en 20 jaar.

Onze TOP Klasse Swiss Solutions GRP Kunststof Roosters zijn voorzien van een ExtremeCore Ingebedde Grit Top. Deze ExtremeCore keramische korrel meet een strekte van 9 op de MOHs hardheidsschaal (diamant = 10) wat betekent dat deze korrel twee keer zo hard en duurzaam is dan de standaard kwarts grit korrels. Deze hoogwaardige panelen hebben een ontworpen levensduur van 20+ jaren (zie datasheet voor overige info).

In de TOP Klasse Kunststof Roosters bieden we 21 verschillende types met verschillende paneelhoogten en roosterpatronen.

Onze BUDGET Klasse Swiss Solutions GRP Kunststof Roosters zijn voorzien van een Grit Top. Deze Grit Top is minder grof en slijtvast dan de TOP roosters en hebben een ontworpen levensduur van 10+ jaren (zie datasheet voor overige info).

In de BUDGET Klasse Kunststof Roosters bieden we 3 verschillende types met paneelhoogtes 25mm, 38mm en 50mm.

Swiss Solutions GRP Roosters

De natuurlijke keuze voor kwaliteit en prijs. Er zijn vele variaties mogelijk met of zonder grit toplaag. De Swiss Solutions fiberglas roosters komen overeen met BS476:part 7 (voor gebouwen en constructies) en de vereiste van Class 2.

Kijk voor het overzicht van de afmetingen en artikelnummers.

Overzicht voor de verschillende montageclips.

De keuze op kunststof roosters geeft veel voordelen ten opzichte van stalen roosters. De kunststof roosters hebben een Antislip toplaag zijn vlamvertragend, bestand tegen zeer veel chemicaliën, mechanisch zeer sterk, licht van gewicht, kunnen niet corroderen, niet magnetisch en vonkvrij en er is een grote keuze in roosterpatronen, afmetingen en kleuren. Tevens kunnen de roosters eenvoudig ingekort worden om zo aan de gewenste afmetingen te voldoen.

Swiss Solutions heeft een enorme variatie aan fiberglas roosters. Heeft U speciale verzoeken dan zal ons verkoopteam dit graag met U bespreken. Wij doen alles om U te helpen met het maken van de juiste keuze in rooster type, vorm en afmeting. Wij kunnen U altijd voorzien van een gratis monster van bijna alle fiberglas rooster types.

Oppervlakte afwerking & voordelen:

De standaard voorraad panelen hebben een oppervlakte afwerking van speciaal ingebed grit of een grit top (ook wel bezande top genoemd). Deze toplagen zijn speciaal ontwikkeld voor een hogere slijtvastheid en een betere antislip eigenschappen. Andere oppervlakte structuren zijn op aanvraag leverbaar. Standaard zijn de panelen leverbaar in de kleuren Grijs, Groen en Geel, maar op verzoek ook leverbaar in iedere RAL of BS kleur.

Swiss Solutions Kunstsof  Fiberglas Roosters, als een standaard bezitten bij de TOP serie een ingebedde grit toplaag en zijn uitermate geschikt voor zwaar gebruikte en belopen gebieden. Het oppervlak bezit eenvoudig de minimale vereisten voor “extreem laag”  potentieel in slipgevaar. Het biedt vooral een betere antislip over een langere levensduur. De Swiss Solutions BUDGET serie kunststof roosters zijn voorzien van een Grit Top welke uitermate geschikt is voor minder zwaar belopen omgevingen.

Brandvertragend & Chemische resistent

Swiss Solutions kunststof fiberglas roosters komen overeen met BS476: Part 7 Class 2 Rating.  Het ISO resin systeem dat gedurende de productie wordt gebruikt zorgt ervoor dat de roosters bestand zijn tegen een grote verscheidenheid van chemicaliën.

Licht van gewicht & Mechanisch impact bestendig

Swiss Solutions kunststof fiberglas roosters zorgen voor een significante besparing van gewicht ten opzichte van de traditionele materialen zoals staal.  Deze eigenschap maakt het product eenvoudiger te vervoeren en installeren. Hiervoor is dus geen speciale hijs- en hefgereedschap nodig. De constructie van het product zorgt er ook voor dat het product enorm goed bestand is tegen mechanische belastingen. Het is schokvast en bij zware belasting komt het in zijn oude staat terug, waarbij een stalen rooster doorgebogen blijft. Belastingstabel op aanvraag verkrijgbaar..

Niet magnetisch & Vonkvrij

Swiss Solutions niet magnetische eigenschappen zorgt ervoor dat de roosters gebruikt kunnen worden in gevoelige installaties. De fiberglas roosters zijn ook uitermate geschikt voor locaties waar gassen aanwezig kunnen zijn en er een gevaar voor explosie door een vonk is, wat vaak veroorzaakt kan worden door het per ongeluk laten vallen van een stuk gereedschap op een rooster.

Bevestigingsclips

Alle bevestigingsclips zijn geproduceerd uit 316 roestvast staal. Overzicht bevestigingsclips

  • Type M, Ontworpen om het rooster te fixeren op de dragende structuur en het voorkomen van verschuiven in alle vier richtingen.
  • Type L, Voor de roosters te bevestigen aan de support frames
  • Type C, Speciaal ontwikkeld om twee roosters aan elkaar te koppelen.

Resin systeem

Standaard voorraad panelen zijn vervaardigd uit een hoogwaardig chemicaliën bestendig Isophtalic Polyester resin. Aan de resin is een UV blok toegevoegd tegen aantasting door de zon en tevens is het resin vlamvertragend volgens de voorschriften van BS476: Part 7 Class 2 Rating. Andere resin systemen zijn ook leverbaar inclusief phenolic resin voor een nog hogere vlamvertragendheid. Indien U een ander resin wenst neem dan contact met onze verkoopafdeling op om uw wensen te bespreken.